Borş ţărănesc de perişoare

de madi_marin in Ciorbe, 15 Aug 2012 | 7483 vizualizari

 

Poftiti la masa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru perişoare:
  • 750 g carne tocată amestec porc şi vită
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • mărar proaspăt
  • Pentru ciorbă:
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 200 g mazăre congelată
  • 200 g fasole verde congelată
  • 2 cartofi
  • 1 l borş
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 linguri pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş ţărănesc de perişoare:

Se curăţă legumele , se spală, apoi se toacă mărunt sau se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari . Se pun la călit, fără cartofi, în puţin ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă.

Carnea se amestecă cu ceapa tocată foarte mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar tocat. Se omogenizează bine compoziţia şi se formează perişoare care se pun la fier peste legume.

Cand perişoarele sunt aproape gata se pun cartofii tăiaţi în cubuleţe şi se continuă fierberea.

După ce aproape au fiert şi cartofii se adaugă borşul clocotit, mazărea şi fasolea verde, pasta de tomate, sare, piper şi boia. Se lasă să mai fiarbă 10 minute, după care se stinge focul, se adaugă smântâna şi leuşteanul tocat.

Se serveşte cu ceapă sau ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş ţărănesc de perişoare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare de curcan